Share this article:

iBeacon nieuws

Museum Guidance voor Villa Mondriaan

Mar 30 via Nowark Rengelink

Jongeren warm maken voor Villa Mondriaan, de plek waar de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan in zijn jeugd woonde? Dat kan, als we hen in hun eigen comfortzone aanspreken. Met een app dus en iBeacon technologie als ingrediënten voor een inspirerende ‘digitale museumgids’.

Lees het volledige artikel
nowark-rengelink

App beloont spitsmijdende studenten

Feb 19 via OV-Magazine

Studenten die de spits mijden op de Maaslijn worden beloond met punten. Een app houdt bij wanneer ze reizen en via hun smartphone kunnen ze hun punten inwisselen voor cadeaus. De registratie van de deelnemers gebeurt met behulp van beacons, kleine apparaatjes die via bluetooth communiceren met smartphones.

Lees het volledige artikel
ov-magazine

Nederlands platform InBeacon wil verzamelplek voor iBeacons zijn

Feb 26 via iPhoneclub

Het wemelt in Nederland van de iBeacon-initiatieven. Steeds meer bedrijven komen met een eigen draadloos Bluetooth-station op de markt, of experimenteren er op los om de nieuwe technologie zo effectief mogelijk in te zetten.

Lees het volledige artikel
iphoneclub

iBeacons voor vinden verstopte gedichten in Amsterdam

Feb 07 via Bright

Tijdens het Gedichtenbal zijn iBeacons gebruikt om bezoekers ‘geheime’ gedichten te laten ontdekken met hun smartphones.
De organisatie van de Poëzieweek heeft op een aardige manier Apple’s nieuwe Bluetooth-bakens ingezet. Tijdens het afsluitende Gedichtenbal woensdagavond werden meerdere iBeacons op plekken in cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam geplaatst.

Lees het volledige artikel
bright-nl

Albert Heijn opent digitaal luilekkerland

4 februari 2015 via emerce.nl/
Albert Heijn heeft een vernieuwde Albert Heijn XL geopend waar veel nieuwe digitale technieken uitgeprobeerd worden. Zo experimenteert de grootgrutter er met zelfscannen op de smartphone.
Lees volledig artikel
emerce

AH mikt op thuiskok, iPads en lokaal

2 februari 2015 via distrifood.nl
Een supermarktplein met alleen lokaal assortiment, alle ingrediënten voor thuiskoks op het schap en integratie van on- en offline. Dat zijn de speerpunten van de nieuwe formule die de marktleider vanaf woensdag bij de XL-vestiging in Eindhoven test.
Lees volledig artikel
distrifood

Battle of beacons: Wat is een goede iBeacon?

3 december 2014 via marketingonline.nl
Is elke beacon een ibeacon? Is er onderscheid tussen beacons en waarom is batterijlevensduur zo belangrijk? Een uitgebreide uitleg.
Lees volledig artikel
marketingonline

iBeacon Sinterklaas speurtocht in Amsterdam

24 november 2014 via ibeacon-retail.nl
Tijdens de dagen voor Sinterklaas organiseert treatz een Sinterklaas-speurtocht in hartje Amsterdam. Treatz gebruikers kunnen zicht hiermee laten verrassen met cadeaus; van flessen wijn tot bioscoopkaartjes. Tot en met 5 december krijgen gebruikers van treatz dagelijks in en om het centrum van Amsterdam diverse hints om cadeaus op te sporen.
Lees volledig artikel
ibeacon-retail

Nieuw systeem Bijenkorf herkent klant bij de kassa

24 oktober 2014 via metronieuws.nl
Het Rotterdamse filiaal van de Bijenkorf heeft sinds gisteren ‘iBeacons’ aan de kassa’s hangen. Deze kleine gele apparaatjes kunnen klanten herkennen wanneer zij afrekenen. Het warenhuis wil met behulp van het nieuwe systeem de persoonlijke voorkeuren van zijn klanten tegemoetkomen en hen van extra gemakken voorzien.
Lees volledig artikel

De Bijenkorf begint pilot met iBeacons in Rotterdam

21 oktober 2014 via emerce.nl
Warenhuis de Bijenkorf installeert in zijn Rotterdamse filiaal honderdveertig bakens rondom de kassa’s om klanten mee te herkennen.
Lees volledig artikel
Emerce

Billboard Stories wint iBeacon experience days hackathon

25 augustus 2014 via ibeacon-retail.nl
Tijdens de eerste Nederlandse iBeacon hackathon georganiseerd door Glimworm Beacons en Sanoma werden na twee dagen door 10 teams iBeacon ideeën, hacks en zelfs functionerende demo’s gepresenteerd.
Lees volledig artikel
ibeacon-retail

Hippe iBeacon-plannen tijdens iBeacon Experience Days

25 augustus 2014 via onemorething.nl
Voor de zomer was Sven Haitjema, iBeacon pionier bij Glimworm Beacons te gast in OMT LIVE. Toen al had hij grote plannen over een iBeacon Hackaton en afgelopen weekend was het zover.
Lees volledig artikel
one-more-thing

Rotterdam eerste Nederlandse stad met publieke iBeacons

1 juli 2014 via ibeacon-retail.nl
Rotterdam start als eerste stad in Nederland met een uitgebreide uitrol van iBeacon in een stadsdistrict. Daarmee volgen ze de trend van de introductie op publieke plaatsen zoals eerder in Regent Street en verschillende winkelcentra is gebeurd.
Lees volledig artikel
ibeacon-retail

Eerste iBeacon hackaton in Amsterdam

23 juni 2014 via onemorething.nl
Momenteel worden iBeacons vooral gebruikt voor indoor navigatie en locatiegerichte aanbiedingen, maar er is veel meer mogelijk. Daarom organiseren Glimworm, Sanoma Media en Appsterdam een iBeacon hackaton.
Lees volledig artikel
one-more-thing

Stationsgebied Rotterdam vol iBeacons

16 juni 2014 via onemorething.nl
Rotterdam wil naast New York en Londen de eerste Nederlandse stad worden waar op grote schaal geëxperimenteerd wordt met iBeacons. De komende tijd wordt het hele ‘Rotterdam Central District‘ voorzien van Apple’s slimme Bluetooth-bakens.
Lees volledig artikel
one-more-thing

Een uitleg over beacons in 7 bakens

De adoptie van beacons is enorm, zeker internationaal gezien. Dit is wat je over de apparaatjes moet weten: beacons voor dummies.
Lees volledig artikel
lightcurb

Beaconwinkel.nl test verschillende Beacons

Martijn Berends van Beaconwinkel.nl is al geruime tijd bezig met het uitvoerig testen van verschillende iBeacons. In deze test van Beaconwinkel.nl zijn de volgende beacons uitvoerig aan de tand gevoeld. Mini, Kontakt, Estimote, Gimbal, Glimworm en Lightcurb.
Lees volledig artikel
beaconwinkel-nl